Argentinië boekt eindelijk eerste zege in WK-kwalificatie

17 november 2015, 23:57

Terwijl in Europa de laatste EK-tickets verdeeld werden, is men in Zuid-Amerika al volop bezig met het volgende wereldkampioenschap, over een kleine drie jaar in Rusland. Voor Argentinië stond dinsdag een lastige uitwedstrijd op het programma tegen Colombia en de vice-wereldkampioen won eindelijk eens. Het werd 0-1, door een goal van Lucas Biglia.

Argentinië, dat aantrad zonder de geblesseerde blikvangers Lionel Messi enn Sergio Agüero, kon het succesje bijzonder goed gebruiken. Het was de WK-kwalificatie begonnen met een nederlaag tegen Ecuador en gelijke spelen tegen Paraguay en Brazilië en stond met twee punten voorlaatste in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Door de winst op Colombia stijgt het met stip naar plek vier, een positie die aan het eind van de groepsfase voldoende zou zijn om naar het WK te mogen. Het is onder meer Colombia, dat vier punten uit vier wedstrijden heeft, voorbij. Het land bereikte op het afgelopen WK, in Brazilië, nog de kwartfinale.

Ecuador verstevigde zijn koppositie in de groep door met 1-3 te winnen bij Venezuela. Na vier duels heeft Ecuador, van de partij op drie van de laatste vier WK's, de maximale score van twaalf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen