Berg gaat diep voor EK: "Normaal verdedig ik niet mee"

18 november 2015, 13:52

Zlatan Ibrahimovic was met twee doelpunten de grote man bij Zweden in de return tegen Denemarken, maar ook zijn teamgenoten droegen uiteraard een steentje bij aan het succes. Iedereen liep zich de longen uit het lijf, zelfs Marcus Berg. En dat terwijl dat eigenlijk niets voor hem is, geeft de oud-spits van FC Groningen en PSV toe.

"Dit betekent veel voor ons", zegt Berg op UEFA.com over de EK-deelname van zijn land. "De druk op de ploeg was groot, maar we hebben het geflikt. In de heenwedstrijd speelden we goed, in de return was het vooral een kwestie van verdedigen. Dat was enorm zwaar. Normaal gesproken ben ik geen spits die meeverdedigt, maar in deze wedstrijd moest ik wel."

Toch erkent Berg dat Ibrahimovic het verschil maakte. "Hoeveel dank we hem verschuldigd zijn? Heel veel, natuurlijk, maar we zijn een team en iedereen werkt keihard. Maar het is een zegen om hem in je elftal te hebben, dat spreekt voor zich. Hij is enorm belangrijk met zijn doelpunten en deed het fantastisch."

De 29-jarige Berg kan niet wachten tot het Europees kampioenschap. "Het is voor iedereen geweldig dat we naar Frankrijk kunnen gaan. Het wordt mijn eerste eindtoernooi, dus ik ben er enorm blij mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen