"Zlatan heeft provocatieve gedrag nodig om te presteren"

18 november 2015, 14:53

Voor de televisie in Friesland zag tweevoudig international Simon Thern dinsdag hoe zijn land, Zweden, zich plaatste voor het Europees kampioenschap van 2016. De middenvelder van sc Heerenveen is daar, vanzelfsprekend, enorm blij mee. "Dit is goed voor de uitstraling van ons voetbal en land", zegt hij op de website van zijn club.

Zweden had de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen en kwam in Kopenhagen met 0-2 voor. Daarmee was de tweestrijd beslist, al kwam Denemarken in de slotfase nog terug tot 2-2. "We hebben verdiend gewonnen, ook over twee wedstrijden. We hadden meer en betere kansen. Zweden was erg gemotiveerd, de nationale ploeg heeft in de media veel shit over zich heen gekregen. Ik denk dat ze er genoeg van hadden en wilden bewijzen dat Zweden beter is dan journalisten willen doen geloven", zegt Thern.

De grote man bij Zweden was Zlatan Ibrahimovic, hij maakte in Kopenhagen beide goals. Thern: "Zlatan is een klasse apart. Hij mag graag provoceren en roept daardoor weerstand op. Ik heb Zlatan nooit persoonlijk ontmoet, maar volgens mij is hij privé een ander persoon. Hij heeft dat provocatieve gedrag nodig om te kunnen presteren, om het beste uit zichzelf naar boven te halen en de wereld te tonen dat hij de beste is."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen