Platini laat het er niet bij zitten en schakelt CAS in

18 november 2015, 15:49

Michel Platini is niet van plan om zijn voorlopige schorsing te accepteren. Vrijwel meteen nadat de beroepscommissie van de FIFA zijn protest tegen de sanctie afwees, kondigde de UEFA-voorzitter aan dat hij op een hoger niveau zijn gelijk wil gaan halen: bij het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne.

Platini is, evenals Sepp Blatter, tot nader orde geschorst voor alle voetbalgerelateerde activiteiten. Deze straf is een gevolg van een dubieuze betaling tussen beide beleidsmakers. De Fransman houdt echter vol onschuldig te zijn en heeft bovendien haast, want hij wil graag de nieuwe voorzitter van de FIFA worden. De reglementen schrijven echter voor dat iemand die geschorst is, geen kandidaat voor deze functie kan zijn. Platini moet dus zorgen dat zijn straf ongedaan gemaakt wordt en klopt nu, als laatste redmiddel, aan bij het CAS.

Overigens is Platini absoluut niet te spreken over de handelswijze van de beroepscommissie, de Fransman heeft het gevoel dat zijn protest niet serieus genomen is. "Ondanks herhaaldelijke verzoeken heeft Michel Platini op geen enkel moment zijn verweer kunnen doen. Dat is ongekend", aldus een verklaring. "Intussen blijft Platini een vastberaden en serene kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA", staat in het statement.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen