Politie Hannover kreeg telefoontje: "Sofort absagen!"

18 november 2015, 18:53

De politie van Hannover kreeg dinsdag om 19:09 uur een belletje van de regering met slechts twee woorden: "Sofort absagen!". Oftewel: "Onmiddellijk afgelasten". Dat heeft een politiewoordvoerder laten weten naar aanleiding van de afgelasting van het oefenduel tussen Duitsland en Nederland.

De aftrap voor de vriendschappelijke interland tussen Duitsland en Nederland, in de HDI Arena in Hannover, had om 20:45 uur moeten plaatsvinden. Ruim anderhalf uur daarvoor kwam echter de melding van de afgelasting, na eerdergenoemd telefoontje dat vermoedelijk van minister De Maizière van Binnenlandse Zaken was. Er was 'concrete dreiging' voor een terroristische aanslag.

De hele stad Hannover werd als 'gevarenzone' aangemerkt. De politie laat weten dat metrostations werden afgesloten om te voorkomen dat er grote groepen mensen bij elkaar zouden zijn. De politie stelt dat dit is gelukt en dat de fans zonder problemen over de stad zijn uitgewaaierd.

De wedstrijden in de Duitse competitie gaan komend weekend door. De Maizière roept de Duitsers op hun gewone leven niet te laten beperken door de mogelijke dreiging van terreur. "Ga naar dat concert, die wedstrijd, die kerstmarkt. Maar wees wel waakzaam", citeert de NOS de minister.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen