Kozakken Boys: "Bureaucratie wint het van het sportieve"

19 november 2015, 08:07

De verslagenheid is groot bij Kozakken Boys. De ploeg uit Werkendam keek uit naar de wedstrijd in de achtste finale van de KNVB Beker, thuis tegen AZ. Maar dat duel gaat niet door, want de KNVB heeft de ploeg uit het toernooi gezet. De reden: tegen HBS is een speler ingevallen, die niet op het wedstrijdformulier stond.

Bij Kozakken Boys erkent men dat er een fout gemaakt is, maar is de verbazing over de keiharde sanctie groot. "We worden hier wel erg hard gestraft. Onze visie hierop komt duidelijk niet overeen met die van de KNVB. Iedereen is hier vooral erg teleurgesteld", zegt bestuurslid Henk de Goeij bij Omroep Brabant.

Volgens hem verdient Kozakken Boys de plek in de achtste finale. "We hebben die wedstrijd sportief gewonnen. Je kunt het uitleggen, zoals je het wilt. Maar het was een slippertje op het wedstrijdformulier. Van een vrijwilliger, een man die het al jaren doet. Jammer dat de KNVB nu zo oordeelt. Tijdens de wedstrijd hebben ze de bewuste wissel gewoon toegestaan. De bureaucratie wint het van het sportieve", stelt hij.

Ook fans van de club uit Brabant kunnen het niet geloven. "Een verenigingsman in hart en nieren heeft een kleine fout gemaakt, die iedereen had kunnen maken. Maar er zat totaal geen kwade wil in. Een menselijke vergissing, meer niet." De supporters benadrukken dat Kozakken Boys een amateurclub is. "Alle taken worden door vrijwilligers gedaan. Het is niet terecht dat dit de reactie is op een foutje van een van hen."

Kozakken Boys won met 1-2 bij HBS. Datzelfde HBS mag nu verder in de KNVB Beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen