Cambuur: "Kennelijk verzinnen mensen complottheorieën"

19 november 2015, 08:16

Opmerkelijk nieuws vanuit Leeuwarden, vorige week: assistent-coach Sandor van der Heide van Cambuur werd geslachtofferd door de clubleiding. Hij is, als gevolg van de matige prestaties dit seizoen, per direct uit de technische staf gezet. Een opvallende maatregel, want meestal moet in zulke situaties de hoofdcoach het veld ruimen. Boze tongen beweren dat de clubleiding het niet aandurfde om hoofdcoach Henk de Jong op straat te zetten, gezien zijn enorme populariteit, maar hem op deze manier onder druk wil zetten.

Technisch directeur Henry van der Vegt reageert in AD Sportwereld pissig op de suggestie dat de clubleiding zou hopen dat De Jong zich solidair zou verklaren met Van der Heide. "Kennelijk verzinnen mensen complottheorieën, om ons tegen elkaar uit te spelen. Hier is niets van waar. Ype, Ard en ik willen Henk in het zadel houden. Wij hebben hem heel duidelijk uitgelegd wat onze beweegredenen waren om Sandor uit de staf te halen - en bij hem meteen het gevoel weggehaald dat ons besluit onderdeel van een groter plan was."

Cambuur is al maar liefst zeventien competitiewedstrijden zonder overwinning. Preses Ype Smit legde de beslissing om te breken met Van der Heide vorige week als volgt uit: "We hebben de lijn van de eerste seizoenshelft 2014/2015 helaas niet kunnen voortzetten en hebben tot op heden een jaargang met weinig overwinningen en een beperkt aantal punten. Wij vinden dat binnen de technische staf meer ruimte moet zijn voor andere competenties en hebben het besluit genomen om daar verandering in aan te brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen