FC Utrecht slaat slag op transfermarkt en haalt videoanalist

19 november 2015, 09:57

Opmerkelijk nieuws vanuit de Galgenwaard: FC Utrecht maakt via de officiële kanalen melding van een inkomende transfer. Het betreft geen speler, maar een videoanalist. Alex Abresch, ook actief voor Jong Oranje, komt in de zomer van 2016 over van NEC en tekent voor drie seizoenen in de Domstad.

FC Utrecht noemt de komst van de videoanalist 'een nieuwe stap in de professionaliseringsslag die wordt doorgevoerd'. Namens de club reageert coach en technisch directeur Erik ten Hag enthousiast. "In het hedendaagse voetbal nemen beelden, en het werken daarmee, dankzij de ontwikkelingen op technologisch gebied een steeds belangrijkere positie in. Je kunt situaties verduidelijken en processen en patronen inzichtelijk maken door ze visueel te maken. De rol van een videoanalist is daarbij van wezenlijk belang."

"Daarom zijn we blij dat we in de persoon van Alex een bekwame en gedreven videoanalist aan ons hebben weten te verbinden, die bij diverse BVO's en de KNVB al de nodige ervaring heeft opgedaan", zegt de oud-coach van Bayern München II over de komst van Abresch. "Het toevoegen van een fulltime videoanalist aan de staf zie ik als een belangrijke stap in de professionaliseringsslag die we aan het doorvoeren zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen