Toch minuut stilte in Eredivisie en Jupiler League

19 november 2015, 10:26

Alle wedstrijden in de Eredivisie en de Jupiler League worden dit weekend voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag. Dat heeft de KNVB donderdag besloten na overleg met de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie. De KNVB doet daarnaast aan alle amateurteams het voorstel om hetzelfde te doen.

"Het oorspronkelijke idee was dat Oranje afgelopen dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Duitsland namens het gehele Nederlandse voetbal stil zou staan bij de trieste gebeurtenissen in Parijs. Omdat dit door de afgelasting in Hannover niet kon, doen we het nu alsnog. We vinden het namelijk te ingrijpend om het zomaar te laten passeren", zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen op de officiële website van de KNVB.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee vult aan: "Het zou mooi zijn als we het ook op de amateurvelden en in de zaal terug zien. We weten dat meerdere verenigingen het afgelopen weekeinde al hebben gedaan. Mede daarom is het een suggestie die we doen en stellen we geen officieel rouwprotocol in. Hierdoor kunnen verenigingen zich vrij voelen om dat te doen waar zij en hun leden zich het beste bij voelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen