Koeman staat achter Frans volkslied bij PL-duels

Jw
19 november 2015, 16:55   Bijgewerkt: 19 november 2015, 17:10

De aanslagen in Parijs dreunen nog altijd na, ook in Engeland. Southampton-trainer Ronald Koeman besteedde er dan ook veel aandacht aan in de aanloop naar het duel met Stoke City. "Het is niet te geloven wat er vrijdag is gebeurd in Parijs", leefde nog vooral het ongeloof bij de Nederlandse coach, die zijn waardering uitsprak over de acties die worden bedacht. 

De Engelse voetbalbond zal komend weekend voorafgaand aan elke Premier League-wedstrijd het Franse volkslied laten spelen. Koeman vindt het een mooi initiatief. "Daarmee spreken we steun uit aan onze vrienden en het hele land. Dat hebben ze ook nodig. Het is belangrijk dat we dit doen, omdat er ongeveer zeventig Franse spelers actief zijn in de Premier League. Dat zal voor hen als steun voelen", aldus Koeman op de website van zijn club. 

Koeman was vol lof over de sfeer bij de oefeninterland tussen Engeland en Frankrijk, dinsdag op Wembley. "Dat was geweldig om te zien. Ik denk dat het een belangrijke boodschap was voor iedereen. Iedereen realiseert zich dat het leven soms moeilijk en vreemd kan zijn. Maar natuurlijk is het gevoel van veiligheid een beetje veranderd en dat is niet fijn."

Koeman verwelkomde Jordy Clasie en Maarten Stekelenburg veilig terug bij zijn club. De Nederlandse internationals waren in Duitsland voor een oefeninterland met Oranje, maar die werd vanwege terreurdreiging op het allerlaatste moment afgelast. "Zij zijn in orde. Natuurlijk is het een vreemd gevoel, maar dat heeft iedereen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen