Cruijff is optimistisch: "Ik ga dit gevecht winnen"

Jw
19 november 2015, 22:17   Bijgewerkt: 19 november 2015, 22:55

Johan Cruijff staat strijdbaar tegenover zijn ziekte. De 68-jarige legende, die aan longkanker lijdt, heeft laten weten zich sterk te voelen sinds zijn eerste behandeling. Cruijff was present bij een activiteit van zijn Cruyff Foundation en gaf daar aan hoopvol naar de toekomst te kijken. 

"Ik heb er vertrouwen in dat alles goed gaat komen. Ik ga dit gevecht winnen", aldus Cruijff, die aanwezig was bij het tekenen van een samenwerkingsverband tussen de Cruyff Foundation en de universiteit van Barcelona. De voormalig wereldster gaf verder aan zich goed te voelen ondanks de eerste chemobehandeling. "Het gaat goed met me. Wat ik toegediend krijg, is mijn vriend, want het helpt mij kanker te overwinnen."

Eind oktober werd bekend dat er longkanker is geconstateerd bij Cruijff. Het Nederlandse voetbalicoon kreeg vervolgens vanuit de hele voetbalwereld steunbetuigingen. "Alle genegenheid die ik krijg, maakt me twee keer zo sterk", zei hij daarover. 

Vier dagen geleden gaf Cruijff overigens aan zich niet langer te willen inzetten als adviseur voor Ajax, omdat hij bijzonder teleurgesteld is in het handelen van de leiding van Ajax. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen