Laporta: "Neymar zit op hetzelfde niveau als Ronaldo"

20 november 2015, 10:02

In aanloop naar de Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona zijn alle ogen gericht op Lionel Messi. Haalt de Argentijn de wedstrijd, kan hij in de basis starten? Het lijkt erop van wel en dat is volgens voormalig voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona natuurlijk buitengewoon goed nieuws voor zijn club.

"De fitheid van Messi is cruciaal", zegt de oud-preses bij AS. Door een knieblessure is de Argentijn sinds eind september niet in actie gekomen. Wedstrijdritme heeft hij dus niet, maar dat hoeft volgens Laporta geen probleem te zijn. "Messi is een echte winnaar, hij is dol op dit soort wedstrijden. Het zijn namelijk de beste duels van de wereld. De hele wereld kijkt toe, we hopen dat hij mee kan doen. Als hij fit is, speelt hij."

Dat FC Barcelona ook zonder Messi kan bleek de afgelopen weken. De afgelopen vier competitieduels werden met ruime cijfers gewonnen en daarbij speelde Neymar een belangrijke rol. Laporta is vol lof over de Braziliaan: "Hij zit in de achtervolgende groep, achter Messi. Leo is de beste speler ter wereld, hij is een klasse apart en maakt het verschil. Daarachter zit een groep achtervolgers, met Neymar erin. Hij zit, wat mij betreft, op hetzelfde niveau als Cristiano Ronaldo. Neymar is enorm goed en gaat alleen nog maar beter worden."

De 23-jarige Neymar scoorde zeven (!) keer in de laatste vier wedstrijden in de Primera Division.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen