Van den Brom tekent voor één jaar bij in Alkmaar

20 november 2015, 11:16   Bijgewerkt: 20 november 2015, 11:25

De contractverlenging van hoofdtrainer John van den Brom bij AZ, die al enige tijd in de lucht hing, is rond. Beide partijen hebben vrijdag overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis. Het betreft een contract tot de zomer van 2017, met een optie voor nog een extra jaar.

De gesprekken tussen AZ en de 49-jarige Van den Brom liepen al enkele weken. De clubleiding wilde graag met hem verder en de coach zelf liet eind oktober al weten dat een akkoord aanstaande was. De huidige overeenkomst tussen de club en de trainer liep aan het eind van het seizoen 2015/2016 af.

Van den Brom trad in september 2014 in dienst in Alkmaar. Hij volgde Marco van Basten op, die op eigen verzoek een stapje terugdeed. Met de voormalig coach van AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht op de bank wist AZ zich vervolgens, enigszins verrassend, rechtstreeks te plaatsen voor Europees voetbal.

"We zijn blij met de contractverlenging van John van den Brom", zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Sinds zijn komst naar AZ zijn de club en spelers individueel succesvol geweest. John heeft oog voor het ontwikkelen van talent. Dat is belangrijk voor een club als AZ, waar vaak belangrijke basisspelers een stap hogerop maken. John durft jonge spelers een kans te geven. Ook nu zien we weer dat veel jongens zich daardoor sterk ontwikkelen, waardoor AZ momenteel bijvoorbeeld hofleverancier is van Jong Oranje."

De nieuwe Alkmaarse beleidsmaker legt op AZ.nl uit waarom voor gekozen is voor een contract tot 2017, met optie voor nog een jaar. "Tegen het einde van het seizoen 2016-2017 gaan we weer samen met elkaar om de tafel. Als het van beide kanten bevalt, lichten we de optie voor een verlenging tot medio 2018."

"Ik ben blij met deze contractverlenging", reageert Van den Brom zelf. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij AZ. Bij deze club zijn de voorwaarden aanwezig om te werken zoals ik dat graag wil. We hebben een fantastische staf en een spelersgroep met veel talent en ervaren spelers. Er zit nog veel rek in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen