Roda haalt inspiratie uit bezoek aan steenkoolmijn

20 november 2015, 13:38

Coach Darije Kalezic van Roda JC Kerkrade benutte de interlandperiode om eens wat anders te doen met zijn spelers. Hij dirigeerde zijn selectie naar een steenkoolmijn, om inspiratie op te doen.

Op de website van zijn club legt Kalezic uit hoe hij tot dit uitstapje gekomen is. "Tegenwoordig zie je steeds minder clubs met een eigen identiteit. Roda JC heeft daarentegen een sterke traditie met het verleden waarin de mijnen een heel belangrijke rol spelen. Dat gevoel willen we niet alleen koesteren maar ook versterken."

"Omdat we het belangrijk vinden dat onze spelers de cultuur van de club begrijpen, hebben we anderhalve week geleden de mijn van Blegny bezocht. Opnieuw werd duidelijk dat mijnwerkers ondergronds vrijwel hun hele leven met elkaar deelden. Collegialiteit stond daarbij voorop. Die eigenschap, waar je met én voor elkaar strijdt, zal ook deze jaargang voor Roda JC ontzettend belangrijk zijn om te overleven", aldus de coach.

Op het mijnbezoek Roda JC meteen inspireert tot een goed resultaat op het veld moet dit weekend blijken, als PEC Zwolle op bezoek komt. "Met onze gedrevenheid en passie én de steun van onze trouwe supporters zullen wij er een mooie wedstrijd van maken en zit een goed resultaat er zeker in", denkt Kalezic.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen