De Boer: "Niet het idee hebben dat we uitduel spelen"

21 november 2015, 11:17

De harde kern van Ajax boycot vanavond (zaterdag) vanwege de interne problemen bij de Amsterdamse club de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Trainer Frank de Boer is absoluut niet blij met het plan van een deel van het publiek in Amsterdam. Hij vindt het jammer dat de harde kern zijn team niet steunt.

"Als zij er niet zijn en ons niet ondersteunen, heeft dat zijn invloed, en niet positief. Ik vind het vervelend dat de hele kwestie op het eerste elftal afstraalt, want we moeten tegen Cambuur niet het idee hebben dat we een uitwedstrijd spelen. Je wilt de steun van je publiek voelen. Daardoor kan het kwartje net de goede kant opvallen. Ik denk dat de fans nog steeds niet zien dat het een arbeidsconflict is en het niet om de visie Cruijff gaat", doelt de trainer in Telesport op het conflict met Wim Jonk.

"Ik heb helemaal geen problemen met Wim, maar er is sprake van een arbeidsconflict en dat is al anderhalf jaar gaande. Michael Kinsbergen heeft geprobeerd dat op te lossen en Van der Sar is ermee bezig geweest, maar op een gegeven moment houdt het een keer op."

De Boer heeft er begrip voor dat Ajax de voormalig middenvelder heeft ontslagen. "Ik kan me voorstellen dat voor de directie de maat een keer vol is en kan me in de beslissing vinden om afscheid te nemen, want uiteindelijk moeten we allemaal aan hetzelfde touwtje trekken. Je moet wel met elkaar aan tafel gaan zitten en dat is niet gebeurd. Zo lang die situatie zo is, zal er strijd zijn. Daarna gaan we door met de visie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen