Clásico meest beveiligde duel in Spaanse geschiedenis

21 november 2015, 15:09   Bijgewerkt: 21 november 2015, 15:19

Er is werkelijk niets aan het toeval overgelaten bij Spaanse kraker tussen Real Madrid en FC Barcelona van vanavond (zaterdag). De wedstrijd is extreem goed beveiligd en gaat de geschiedenisboeken in als de meest beveiligde Spaanse voetbalwedstrijd ooit. Zo worden alle 85.000 bezoekers één voor één gefouilleerd en zullen er 1100 politiemannen op de been zijn bij Estadio Santiago Bernabéu.

Door de gebeurtenissen van vorige week in Parijs laten de Spaanse instanties helemaal niets aan het toeval over rondom de wedstrijd tussen de twee grootmachten. Vrijdag is het stadion in Madrid al uitvoerig gecontroleerd en is zelfs de grasmat gescand op afwijkende zaken. Vanavond zal er rondom de wedstrijden 1100 man politie aanwezig zijn, plus 1400 particuliere beveiligingsmedewerkers die door Real Madrid zijn ingehuurd. Normaliter zijn er bij een wedstrijd van De Koninklijke maar 500 politiemensen aanwezig.

Omdat elke bezoeker moet worden gefouilleerd, gaat het stadion twee uur eerder open dan gebruikelijk. Dit om te voorkomen dat er geen rijen ontstaan buiten het stadion in de Spaanse hoofdstad. De wedstrijd begint overigens om 18.15 uur. Barcelona begint de Spaanse kraker met drie punten voorsprong op de rivaal. De Catalanen wonnen de laatste vier competitieduels, terwijl Real Madrid in de vorige speelronde nog kopje onder ging bij Sevilla. De grote vraag is natuurlijk of Lionel Messi aan de aftrap verschijnt bij Barcelona. De Argentijn is hersteld van een blessure, maar of hij in de basis staat, zal pas een uur voor de wedstrijd bekend worden.

Er zullen vanavond meer dan 600 miljoen mensen, verdeeld over 170 landen, de wedstrijd voor de televisie bekijken. De wedstrijd is daarmee de meest bekeken Clásico ooit.

Vermoedelijke opstellingen

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Modric; Isco, Bale, Ronaldo; Benzema.

FC Barcelona: Bravo; Alves, Pique, Mascherano, Alba; Busquets, Sergi Roberto, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen