Tete lovend over Stam: "Kan zoveel van hem leren"

21 november 2015, 16:26

Kenny Tete is jaloers op de uitstraling die Jaap Stam had in zijn periode als profvoetballer. "Leiderschap, uitstraling... Je bent al bang als je als voetballer naar hem kijkt. Ik wil dat aanvallers dat ook bij mij krijgen", zegt de rechtsback van Ajax, die in Amsterdam veel leert zijn voorbeeld.

"Als kleine jongen keek ik erg tegen hem op en nog steeds is hij mijn voorbeeld", zegt de rechtsachter tegen Helden Online. Stam is momenteel als coach werkzaam in Amsterdam. "Ik kan zoveel van hem leren. Leiderschap, uitstraling… Van de huidige verdedigers hebben Thiago Silva, Raphaël Varane (Paris Saint Germain) en Sergio Ramos (Real Madrid) dat. Zij hebben al zoveel duels gewonnen, dan krijg je vanzelf die uitstraling."

Tete is één van de weinige grote, verdedigende talenten in Nederland. "Dat we zogenaamd geen goede verdedigers in Nederland meer zouden hebben, vind ik niet terecht. Er komen er genoeg aan. Bovendien verdedig je als team en dat begint ook voorin", besluit de verdediger van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen