Liverpool zet Manchester City voor schut in topper

21 november 2015, 20:27   Bijgewerkt: 21 november 2015, 23:20

Manchester City heeft verzuimd de koppositie in de Engelse Premier League te heroveren. De ploeg van manager Manuel Pellegrini bakte er zaterdag in de topper tegen Liverpool weinig van en ging in het eigen Etihad Stadium met 1-4 onderuit.

Liverpool leidde al binnen 32 minuten met 0-3 in Manchester. Al binnen zeven minuten werd het 0-1, doordat Eliaquim Mangala een voorzet van Roberto Firmino in eigen doel werkte. Het bleef daarna ondermaats wat Manchester City liet zien en daarvan profiteerde Liverpool gretig. Philippe Coutinho tekende in de 23ste minuut voor de 0-2, op aangeven van Firmino. Negen minuten later wisselden de twee Brazilianen van rol bij de 0-3. Ditmaal trof Firmino doel na een pass van Coutinho. Emre Can stond met een hakje aan de basis van de aanval.

Door een afstandsschot van Sergio Agüero, weer fit na een blessure, kwam Manchester City op slag van rust terug in de wedstrijd (1-3). De goal was echter geen inleiding van een ommekeer, want ook in het tweede bedrijf kon Manchester City amper imponeren. Tien minuten voor tijd werd het zelfs nog 1-4, Martin Skrtel knalde na een corner overtuigend binnen.

Leicester City is na dertien speeldagen de verrassende koploper in Engeland. De formatie van manager Claudio Ranieri won eerder op de dag met 0-3 bij Newcastle United en heeft nu 28 punten. Het Manchester United van Louis van Gaal staat met 27 punten tweede, met één punt voorsprong op nummers drie Arsenal en Manchester City. Arsenal ging eerder vandaag eveneens onderuit, bij West Bromwich Albion werd met 2-1 verloren. Manchester United won op de valreep bij Watford (1-2). Liverpool staat met twintig punten samen met Southampton en aartsrivaal Everton op de zevende plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen