Uitblinker El Hamdaoui bezorgt De Haan eerste nederlaag

21 november 2015, 20:34   Bijgewerkt: 21 november 2015, 23:20

AZ is uitstekend aan het laatste deel van de eerste seizoenshelft begonnen. Thuis werd sc Heerenveen, dat onder Foppe de Haan nog niet verloren had, met 3-1 verslagen. De Friezen kwamen nog op voorsprong via Mitchell te Vrede, maar de uitblinkers Janssen en Mounir El Hamdaoui draaiden de zaak nog om.

El Hamdaoui zat sinds de zomer zonder club en besloot zijn conditie op peil te houden bij AZ. Heel Alkmaar hoopte op zijn terugkeer, want de supporters waren zijn kwaliteiten nog niet vergeten. Tot hun vreugde verbond hij zich aan AZ en dat wierp zaterdag zijn vruchten af. De Marokkaanse spits was de grote uitblinker en bij elke aanval van de thuisploeg betrokken.

Opeens was het zelfvertrouwen terug en onder leiding van de sterk spelende El Hamdaoui trok AZ de wedstrijd naar zich toe. Eerst vond hij nog Erwin Mulder op zijn weg, die de pegel van El Hamdaoui maar net over kon tikken. Vervolgens was de doelman kansloos op de inzet van de teruggekeerde publiekslieveling. Janssen gaf een goede pass, waarna El Hamdaoui Mulder omspeelde en vanuit een lastige hoek de 2-1 tegen de touwen schoot. Het was zijn eerste goal voor AZ sinds 2011, toevallig ook tegen Heerenveen.

Janssen zorgde ervoor dat de laatste hoop bij de uitploeg verdween. Alireza Jahanbakhsh stond op rechts helemaal vrij en had alle tijd om een voorzet te geven. Hij bereikte Janssen, die via een been van een Heerenveen-verdediger scoorde. Ondanks dat hij zo één doelpunt meer had gemaakt dan El Hamdaoui, werd hij niet tot man of the match verkozen. Van den Brom haalde de Marokkaanse spits naar de kant, een publiekswissel. Het lijkt erop dat de voormalig Ajacied zijn draai weer helemaal heeft gevonden. AZ klimt naar de zevende plaats Heerenveen blijft twaalfde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen