Benitez: "We zijn hier met z'n allen verantwoordelijk voor"

21 november 2015, 21:58

Coach Rafael Benitez beseft dat hij medeverantwoordelijk is voor het pak slaag dat zijn ploeg Real Madrid zaterdag kreeg in El Clásico tegen FC Barcelona, maar wijst ook naar zijn spelers. De Madrilenen verloren in het eigen Estadio Santiago Bernabeu met 0-4 van de aartsrivaal.

"Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen. In dit geval hebben de spelers genoeg kwaliteiten om het beter te doen", zegt Benitez tegen AS. "Maar uiteindelijk zijn we allemaal verantwoordelijk en we moeten samen op zoek naar een oplossing, zodat we de fans weer plezier kunnen laten beleven. We hebben fouten gemaakt en daarvoor hebben we de rekening betaald tegen een team van topkwaliteit."

Real Madrid stond bij rust al met 0-2 achter. Het begon de tweede helft wel goed, met onder meer een kans van Marcelo. "Dat was het sleutelpunt. Als die erin was gegaan, dan hadden wij ons weer terug in de wedstrijd kunnen knokken", vervolgt de oefenmeester. "Het heeft niets met instelling te maken. Of we nou winnen of verliezen, we doen het met z'n allen. Het spreekt voor zich dat verliezen op deze manier pijn doet. Ik ben bezorgd over het mentale herstel voor de volgende wedstrijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen