Juventus vloert AC Milan in duel van groot belang

21 november 2015, 22:55   Bijgewerkt: 21 november 2015, 23:30

In de Serie A heeft Juventus de kraker tegen AC Milan met een minimaal verschil gewonnen. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri zegevierde zaterdag in het eigen Juventus Stadium met 1-0 over i Rossoneri en houdt daarmee de titelkansen nog enigszins in leven.

De Serie A is pas toe aan de dertiende speelronde, maar toch waren de belangen voor Juventus en AC Milan zaterdag al groot in Turijn. Bij puntenverlies dreigde de achterstand op de kop van het klassement namelijk nog groter te worden. Fiorentina en Internazionale gaan met 27 punten samen aan de leiding in de Italiaanse competitie en hebben zondag een makkelijke thuiswedstrijd, tegen respectievelijk Empoli en Frosinone.

Door de overwinning van vanavond komt Juventus op 21 punten, waarmee het de zesde plaats overneemt van AC Milan. De formatie uit de modestad bezet met één punt minder de zevende plaats. Overigens heeft ook AS Roma al 27 punten, maar dat team is al in actie gekomen dit weekend. De Romeinen moesten op visite bij promovendus Bologna genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Juventus had in de eerste helft meer balbezit en toonde ook grotere aanvallende intenties dan Milan. Desondanks was de beste kans in het eerste bedrijf misschien nog wel voor de bezoekers. Alessio Cerci had in de 27ste minuut een vrije kopkans, maar in plaats van zelf op doel te mikken legde hij de bal breed. Daar stond echter geen ploeggenoot.

In de tweede helft drukte Juventus het overwicht dan wel uit in een doelpunt. Paulo Dybala volleerde de bal in de 65ste minuut in het doel, na een voorzet van Alex Sandro vanaf de linkerflank. Laatstgenoemde was met een fraaie pass bediend door Paul Pogba. AC Milan, waar Nigel de Jong ontbrak vanwege een blessure, kwam die achterstand niet meer te boven.