Gudelj tevreden over nieuwe EK-bal: "Lijkt of ik meer grip heb"

Ger
22 november 2015, 11:13

Ajax beleefde zaterdagavond veel plezier aan de onlangs geïntroduceerde bal voor het komende EK in Frankrijk. De Amsterdammers vonden met de zogheten Beau Jeu vijf keer het net in het thuisduel met SC Cambuur (5-1).

Nemanja Gudelj leidde met goed getrapte hoekschoppen de ruime thuiszege van zijn ploeg in. Joël Veltman en Arek Milik scoorden. "We speelden voor het eerst met de bal die ook op het EK gebruikt gaat worden. Ik vond het lekker trappen. Het leek wel of ik meer grip had", zegt Gudelj tegen het ANP. "Die vorige bal was gladder. Maar we trainen ook veel op corners. Vooral onze keeperstrainer Carlo l´Ami is daar mee bezig. Hij bedenkt steeds nieuwe tactieken."

"Onze keeperstrainer zal blij met ons zijn", lacht de trefzekere aanvoerder Davy Klaassen. "We hebben het goed uitgevoerd. Cambuur trok zich ver terug en dan is het niet altijd even makkelijk om ruimte te vinden. Het is heerlijk als je dan kan terugvallen op bijvoorbeeld hoekschoppen. Het lijkt misschien heel makkelijk om ruim te winnen. Maar je moet het wel even doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen