Feyenoord tweede dankzij zege op tandeloos Twente

22 november 2015, 16:27

Helemaal niets had Feyenoord vanmiddag op eigen veld te duchten van FC Twente. De Rotterdammers wonnen dan ook volkomen verdiend met 5-0, al liet de ploeg van Giovanni van Bronckhorst na om een monsterscore neer te zetten. Dankzij de simpele overwinning stijgt Feyenoord naar de tweede plaats in de Eredivisie. Voor Twente is de zeperd alweer de vierde nederlaag op rij.

Zodoende ging Feyenoord rusten met een 2-0 voorsprong terwijl het eigenlijk helemaal niet geweldig speelde in het eerste bedrijf. Twente was simpelweg te matig om het Feyenoord enigszins moeilijk te maken, waardoor er een vrij tamme wedstrijd werd afgewerkt in de Kuip. Twente begon overigens met Hakim Ziyech in de spits, maar dat experiment bleek geen succes. De Tukkers creëerden in de eerste helft helemaal niets en konden totaal geen vuist maken tegen de nieuwe nummer twee van de Eredivisie.

Feyenoord scoorde in blessuretijd nog één keer, via Bilal Basacikoglu. De invaller kon van dichtbij scoren na matig keeperswerk van Drommel. Zodoende won Feyenoord met 5-0 en is het de nieuwe nummer twee van de Eredivisie. De ploeg had vanmiddag tegen een kansloos Twente nog meer kunnen scoren, maar de laagvlieger bleef een enorm pak slaag bespaard.