Hake: "We hebben elkaar in de steek gelaten"

Jw
22 november 2015, 20:47

FC Twente-trainer René Hake was na afloop hard voor zijn spelers. De oefenmeester zag de Tukkers met 5-0 onderuit gaan in de Kuip. "We gaan met de staart tussen de benen naar huis", zei hij na afloop van de kansloze nederlaag tegenover het ANP

Bij Hake ligt de zware taak om FC Twente met een enigszins gerust gevoel de winterstop in te laten gaan. Met een vijftiende plaats is er op dit moment echter nauwelijks hoop. "Hoe ik dat ga doen? We zullen in ieder geval de energie moeten terugkrijgen in de ploeg. Vandaag hebben we elkaar in de steek gelaten", zei Hake. 

FC Twente verkeert door de dramatische vorm zelfs in degradatienood, al wilde Hake de gevreesde term 'degradatievoetbal' nog niet in de mond nemen. "Maar dat het beter moet, is duidelijk. Volgende week spelen we tegen Willem II. Dan kunnen we niet zo voor de dag komen als tegen Feyenoord, anders maken we het Willem II wel heel makkelijk."

Hake zag dat zijn team niet de instructies opvolgde, maar hij wist na afloop ook niet hoe dat kwam. Wel was het de 43-jarige trainer uit Coevorden duidelijk wát er mis ging. "We wilden compact spelen, maar dat hebben we niet gedaan. De afspraken die we vooraf hadden gemaakt, zijn niet nagekomen. Hoe dat kan? Misschien wilden mijn spelers het té graag goed doen. Daardoor gingen ze uit de organisatie lopen. Juist in deze fase moet je als ploeg dicht bij elkaar blijven, elkaar helpen in het spel en in de coaching. Dat heb ik gemist. We hebben elkaar in de steek gelaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen