Feyenoord-fans in de Kuip schrikken van stunt KLM

Jw
22 november 2015, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Supporters van Feyenoord zijn zondag geschrokken van een reclamestunt van KLM. Om de eerste vlucht van de nieuwe Dreamliner te vieren, liet KLM het vliegtuig een rondje vliegen rondom stadion De Kuip. Met de aanslagen van vorige week in Parijs in het achterhoofd schrokken sommige fans daar behoorlijk van. 

Tijdens de tweede helft van Feyenoord-FC Twente was het nieuwste paradepaardje van de KLM goed te zien vanuit de Kuip. Dat was ook de bedoeling, meldde de vliegtuigmaatschappij, maar de stunt was niet bekend bij het hele publiek. Daarom leidde het tot een schrikreactie bij supporters. 

"Erg ongepast van KLM om zo'n vliegtuig in deze tijd zo laag over een vol stadion te laten vliegen", schreef iemand op Twitter. "Eerste dreamliner over Rotterdam, ik moet eerlijk zeggen dat ik er even van schrok", was een andere reactie op social media.

Normaal gesproken vliegen er geen vliegtuigen over de Kuip, tenminste niet op deze hoogte. "Dan kan ik me best voorstellen dat je daar van opschrikt als hier normaliter nooit een vliegtuig komt", zei een woordvoerder van KLM. Ook uit Zeeland, waar de Dreamliner ook vloog, kwam een tiental klachten van bezorgde burgers. 

Overigens was er ook kritiek op de supporters van Feyenoord. Op social media werd geklaagd over de vuurwerkgeluiden, die verwijzen naar de vuurwerkramp in Enschede, die tijdens de wedstrijd te horen waren. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen