Atlético Madrid boekt nipte zege en passeert Real Madrid

Jw
22 november 2015, 22:37   Bijgewerkt: 22 november 2015, 22:42

Atlético Madrid is stadgenoot Real voorbijgestreefd in Spanje. Los Rojiblancos zegevierden met een miniem verschil op bezoek bij Real Betis, 0-1. Rafael van der Vaart hield de gehele wedstrijd de bank warm, Ricky van Wolfswinkel zat vanwege een lichte blessure niet bij de selectie. 

Door de zeperd van Real Madrid in El Clásico (4-0 verlies) kon Atlético profiteren en De Koninklijke passeren. Dat deden de Madrilenen zondagavond ook, al ging het wel moeizaam. Het beslissende doelpunt werd al vroeg in de wedstrijd gemaakt. Koke benutte de rebound, die was ontstaan door een gekeerde inzet van Fernando Torres.

In de tweede helft moest Real Betis op jacht naar de gelijkmaker, maar toch werd de creativiteit van Van der Vaart niet ingezet. Antoine Griezmann had namens Atlético Madrid recht op een strafschop, maar kreeg die niet. In de slotfase raakte de Franse vleugelflitser nog de paal, maar gescoord werd er niet meer.

Voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden wint Atlético Madrid een wedstrijd met één doelpunt verschil. Hoewel de overwinningen dus moeilijk tot standkomen, doet de kampioen van 2014 volop mee in de strijd om de titel. FC Barcelona gaat na dit weekend aan kop met dertig punten uit twaalf wedstrijden, daarachter volgt Atlético Madrid met vier punten. Real Madrid kijkt tegen een achterstand van zes punten aan op de aartsrivaal uit Catalonië. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen