Cruijff: "Al door vier clubs benaderd voor Jonk"

23 november 2015, 07:55

Johan Cruijff laat weten al door vier clubs benaderd te zijn voor Wim Jonk. Laatstgenoemde is officieel nog steeds hoofd jeugdopleiding van Ajax, maar de Amsterdamse club wil vanwege een arbeidsconflict van hem af. De legendarische nummer 14 trok zich om die reden vorige week terug als adviseur van Ajax.

"Als Wijers, Van Wijk, Van Duivenbode, Collee en Henrichs iemand als Jonk wegsturen omdat hij een vervelende gozer is, dan mag duidelijk zijn dat ik zo mijn problemen niet oplos", schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Het zegt wel iets dat ik al door vier clubs voor Jonk benaderd ben. Die geïnteresseerd zijn in iemand die ballen toont. Iemand die ergens voor staat en dat ook waarmaakt. Daarom is het een teken van zwakte als ontslag de enige oplossing is die je voor zo iemand kan bedenken."

"Intussen heb ik de organisatie rond mijn ziekte rond. Allereerst hebben alle reacties voor ongelooflijk veel positieve energie gezorgd. Die energie is echt in mijn lichaam gaan zitten", vervolgt Cruijff. Hij lijdt aan longkanker. "Verder is er één dokter die mij behandelt en in direct contact staat met experts in Amsterdam en Londen. Hij heeft ook de korte lijn met een oncoloog die gespecialiseerd is in alternatieve geneeskunde. Die kan bepalen wat het spul, dat er bij mij ingaat, allemaal kapotmaakt en welke vitaminen en medicijnen er nodig zijn om de schade te repareren. Voornamelijk op basis van vitaminen en fruit. Dan is er de huisarts die mij voortdurend checkt en nog een dokter die als coördinator van alle artsen fungeert. Hij vertaalt weer al hun bevindingen naar mij toe. Zo staat met een paar goede mensen de organisatie rond mijn probleem als een huis."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen