Van Hanegem: "Met Ziyech wordt Feyenoord kampioen"

23 november 2015, 08:56

Willem van Hanegem is teleurgesteld over de inzet van FC Twente-spelmaker Hakim Ziyech in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (5-0 verlies, zondag). Desondanks vindt de oud-topvoetballer wel dat de middenvelder een versterking zou zijn voor Feyenoord.

"Het viel me tegen hoe Hakim Ziyech er gisteren bij FC Twente tegen Feyenoord bij liep. Hij had zijn ploeggenoten meer moeten helpen", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Als je zoveel kwaliteiten hebt en een grote speler wil worden, hoor je op de barricaden te staan. Dat deed hij helaas niet. Toch vind ik dat Feyenoord Ziyech weer moet proberen te halen. Met hem erbij worden ze kampioen, zeker weten. Hij kan het verschil maken."

"Dat hij eerder niet voor Feyenoord koos, maakt mij niet uit", vervolgt Van Hanegem, doelend op het feit dat Ziyech medio 2014 SC Heerenveen verruilde voor FC Twente, ondanks interesse vanuit Rotterdam. "Ik denk dat ze destijds tegen Ziyech hebben gezegd dat hij moest concurreren met Immers en die was in die tijd vrij onomstreden. Dan is het misschien ook logisch dat hij voor Twente koos. Maar nu is er een heel andere situatie. Immers zit op de tribune."

Van Hanegem vindt dat Feyenoord nog vaker had moeten scoren tegen FC Twente. "Twente was natuurlijk ontstellend zwak. Daar had Feyenoord er minstens een stuk of acht tegen moeten maken", stelt hij. "Ik hoorde Kuyt na afloop zeggen dat ze aardig hadden gespeeld, maar dat is onzin. Feyenoord speelde heel slordig. Die 5-0 tegen zo'n ploeg zegt me helemaal niets. Je wil de strijd met Ajax aangaan, dan moet je veel meer scoren. Tegen Twente had je de kans. Ik heb me erover verbaasd hoe slecht Twente was. Ze hebben toch een stel goede spelers. Oké, het zijn jonge gasten, nou en? Zij zouden juist lekker onbevangen moeten spelen. Dan was het zeker beter gegaan dan gisteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen