Enrique: "Belangrijk om de eerste plaats veilig te stellen"

Jw
23 november 2015, 16:20

FC Barcelona richt het vizier na de eclatante zege op Real Madrid (4-0) weer op de Champions League. Trainer Luis Enrique kan met zijn ploeg de groepswinst veiligstellen tegen AS Roma. "En dat is voor ons essentieel", gaf de Spaanse coach aan.

AS Roma volgt op vijf punten van koploper FC Barcelona en dus hoeft de Spaanse grootmacht zich weinig zorgen te maken. Toch probeerde Enrique op de persconferentie voorafgaand aan de vijfde groepswedstrijd elke vorm van gemakzuchtigheid weg te nemen. "Ik verwacht een lastige wedstrijd tegen AS Roma, omdat zij een goed resultaat moeten halen. Daarom denk ik dat het een open wedstrijd wordt, heel anders dan in onze eerste ontmoeting." Toen eindigde AS Roma-FC Barcelona in 1-1, mede dankzij de wereldgoal van Alessandro Florenzi. 

"Ik denk dat het team intelligent genoeg is om te weten hoe moeilijk zulke wedstrijden zijn. Mensen geven ons vanuit alle hoeken lofzangen, maar we zijn ons heel bewust van het feit dat er pas een derde van het seizoen op zit. Er is nog een lange weg te gaan", besloot Enrique, die tussen 2011 en 2012 trainer was van AS Roma.

Enrique gaf verder aan dat Lionel Messi weer volledig fit is. De Argentijnse sterspeler viel tegen Real Madrid een half uur voor het einde in, maar kan nu weer langer ingezet worden. "Hij heeft nog iets meer minuten nodig voordat we weer de geweldige Leo kunnen zien, maar hij is in orde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen