Alves: "Neymar zet Braziliaanse traditie van Barça voort"

Jw
23 november 2015, 19:01

Dani Alves kijkt met trots naar zijn ploeggenoot Neymar. De Braziliaanse rechtsachter van FC Barcelona zag zijn landgenoot schitteren in de klassieker tegen Real Madrid. Volgens Alves is Neymar hard op weg een traditie voort te zetten in Catalonië.

Alves was aangeschoven bij de persconferentie voor het Champions League-duel met AS Roma. "Lionel Messi is belangrijk voor ons, maar hij kan niet al het werk doen. We hebben een geweldig team en Messi is maar één speler. Barcelona heeft een bijzondere traditie met Braziliaanse spelers. Neymar moet zijn eigen legende creëren en er voor zorgen dat zijn naam met gouden letters in de geschiedenis van Barcelona komt te staan. Hij is hard op weg, maar daar moet hij daar natuurlijk wel titels voor winnen", aldus Alves, die bij zijn uitspraak ongetwijfeld even zal hebben gedacht aan Romário, Ronaldinho en Rivaldo, drie andere balkunstenaars uit Brazilië die furore maakten in het blauw-rode shirt. 

FC Barcelona vernederde zaterdag voor de ogen van de hele wereld aartsrivaal Real Madrid met 4-0, mede dankzij een doelpunt en een assist van Neymar. Alves is echter juist op zijn hoede voor de wedstrijden die komen na de indrukwekkende zege. "Het moraal is hoog na het winnen van El Clásico, wat altijd gevaarlijk is. Een dergelijke overwinning kan het team zwakker maken, omdat het je iets over jezelf kan laten geloven, wat niet zo is. Het is goed dat we hebben gewonnen, maar als we aan het eind van het seizoen geen prijzen pakken, zijn we nergens."

Overigens was Dani Alves niet in voor vragen van journalisten die werken voor Marca en AS. De verdediger weigert uit onvrede over de twee grootste Spaanse sportkranten met ze te praten. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen