Real Madrid spreekt openlijk vertrouwen uit in Benitez

Jw
23 november 2015, 19:57   Bijgewerkt: 23 november 2015, 20:30

Rafael Benitez is maandag niet ontslagen als trainer van Real Madrid. Voorzitter Florentino Perez sprak op een speciale persbijeenkomst openlijk zijn vertrouwen uit in de Spaanse hoofdcoach, die sinds de 4-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen FC Barcelona onder druk is komen te staan bij fans en media. "Dit is de tijd om bij elkaar te blijven", aldus Perez. 

Real Madrid vond het nodig om maandagavond alle media bijeen te roepen. De geruchten over een ontslag van Benitez waren hardnekkig na de blamage tegen aartsrivaal FC Barcelona. Daar bleek niets van waar, want Perez sprak openlijk het vertrouwen uit in de 55-jarige oefenmeester. 

"Real Madrid blijft achter de trainer staan. Wij hebben deze trainer gekozen vanwege zijn professionalisme, kwaliteiten en prestaties. Rafael is nog maar net begonnen hier, laat hem zijn werk doen en hij zal de doelstellingen halen. Ik begrijp de emoties bij de supporters, maar dit is de tijd om bij elkaar te blijven", sprak Perez, die daarmee doelde op de witte zakdoekjes van een flink aantal Real-fans na afloop van El Clásico

Real Madrid kijkt sinds zaterdagavond tegen een achterstand van zes punten aan op koploper FC Barcelona. De Koninklijke staat zelfs op een derde plaats, omdat stadgenoot Atlético Madrid zondag won en de tweede positie overnam. Benitez, die in juni van dit jaar werd aangesteld als opvolger van Carlo Ancelotti, krijgt dus de tijd om die achterstanden weg te werken. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen