Chelsea presenteert verlies van bijna 33 miljoen euro

Jw
23 november 2015, 23:13

Chelsea heeft op financieel gebied geen goed jaar achter de rug. De Londenaren, die afgelopen seizoen kampioen werden van Engeland, presenteerden maandag een verlies van bijna 33 miljoen euro. De Engelse topclub voldoet echter nog wel aan de regels omtrent Financial Fair Play.

The Blues wonnen overigens ook de Capital Cup, maar toch werd er dus een behoorlijk verlies genoteerd. De cijfers staan in schril contrast met die van vorig jaar. Toen schreef Chelsea juist 23 miljoen euro winst bij op de rekening. De omzet daalde ook licht naar 448 miljoen euro.

Chelsea stond in het begin van de overname door de Rus Roman Abramovich bekend als geldverslinende club. Sinds de invoering van de financiële spelregels probeert Chelsea geen rode cijfers meer te schrijven, maar dat is dit jaar dus niet gelukt.

Toch gaan de alarmbellen niet rinkelen op Stamford Bridge. "We verwachten voor komend jaar een stijging in onze omzet. Als kampioen krijgen we meer tv-gelden in de Champions League, er is het recordbedrag wat we van sponsor Yokohama ontvangen en de Premier League levert ook meer geld op", berekende voorzitter Bruce Buck in Engelse media.

Op sportief gebied gaat het Chelsea in het lopende seizoen niet al te best af. Trainer José Mourinho staat met zijn ploeg op een hevig teleurstellende vijftiende plaats. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen