'FIFA wil Platini voor het leven schorsen'

24 november 2015, 12:55   Bijgewerkt: 24 november 2015, 14:23

Franse media melden dat de FIFA Michel Platini een levenslange schorsing wil opleggen. Dat zou zijn advocaat hebben gezegd. Op dit moment zit de Fransman al een voorlopige schorsing van negentig dagen uit voor een verdachte betaling aan Sepp Blatter, maar het was al duidelijk dat het daar niet bij zou blijven. De ethische commissie van de FIFA liet eerder al weten voor sancties tegen het duo te pleiten.

Nadat het onderzoek van de ethische commissie werd afgerond, werd besloten om Platini en Blatter sancties op te leggen. Eerder werd gesproken over een termijn van zeven jaar, maar dat zou dus nog wel eens een flink zwaardere straf kunnen worden. In 2011 zou er een groot bedrag betaald zijn door Platini aan zijn Zwitserse collega. De oud-voetballer zelf houdt vol onschuldig te zijn en vecht alle sancties aan. Platini wil voorzitter van de FIFA worden, maar zolang hij geschorst is mag hij zich niet kandidaat stellen. Thibaud d'Ales, de advocaat van Platini, noemt het voornemen van de FIFA 'schandalig'.

Om zijn gelijk te halen stapte Platini naar het internationaal sporttribunaal CAS. Ook Blatter wil op hoger niveau de sancties aanvechten, maar moet het ook nog even rustig aan doen. De Zwitser kreeg door alle stress een zenuwinzinking en maakte deze week bekend bijna bezweken te zijn. "Ik bevond mij tussen zingende engelen en het vuur van de duivel", aldus de poëtische Zwitser.

De advocaten van Blatter wilden tegenover het Franse AFP nog niet bevestigen of hun cliënt dezelfde strafeis kan verwachten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen