Fans De Graafschap halen 3.000 euro op voor KWF

24 november 2015, 16:12

Supporters van De Graafschap hebben zich rond de wedstrijd tegen FC Groningen van hun beste kant laten zien. Onder de slogan 'kanker wens je niemand toe' zamelden de fans geld in voor KWF Kankerbestrijding en Inloophuis de Oude IJssel.. Dit om duidelijk te maken dat ze het gedrag van een medesupporter, die onlangs PSV-keeper Jeroen Zoet continu beledigde, afkeuren. De actie leverde 3.000 euro op.

Voor de actie waren flyers gedrukt, waarop stond dat supporters moeten nadenken over hetgeen ze roepen vanaf de tribune. Ook werden een spandoek getoond met de tekst 'kanker wens je niemand toe'. De actie leverde louter positieve reacties op. "Zowel KWF als het inloophuis hebben aangegeven zeer content te zijn met de opbrengst van de actie en alle gegenereerde positieve publiciteit", meldt De Graafschap dinsdag. "De club wil via deze weg een groot compliment maken aan de organisatoren van de supportersactie."

De man die in de wedstrijd tegen PSV continu tegen Zoet riep dat zijn moeder kanker zou hebben, is inmiddels opgespoord door de club. Hij heeft tot nader orde een stadionverbod aan zijn broek gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen