Stam: "Cruijff nooit bij training van Jong Ajax gezien"

Ger
24 november 2015, 17:52

Jaap Stam heeft met verbazing de kritiek gelezen van Johan Cruijff op Jong Ajax. Volgens de oud-international, die samen met Andries Ulderink de hoogste jeugdploeg van de Amsterdammers onder zijn hoede heeft, kan de legendarische nummer 14 wegens een gebrek aan inzicht nooit tot een dergelijk oordeel komen.

"Ik heb Cruijff de voorbije jaren nog nooit bij een training van Jong Ajax gezien. En zijn pionnen binnen de club ook niet. Hoe weet hij dan waar wij met de talenten aan werken? We zijn juist continu bezig met dergelijke technische aspecten", zegt Stam tegen Voetbal International. "Cruijff laat kritiek optekenen terwijl hij onze werkwijze niet kent. Hij heeft nooit met mij gesproken over Jong Ajax, terwijl deze ploeg een belangrijke schakel is tussen de opleiding en het eerste elftal."

"Ik heb respect voor alles wat Cruijff heeft bereikt in zijn carrière. Maar hij is niet de enige in Nederland met verstand van voetbal. En hij is ook niet de enige die ooit op topniveau heeft gespeeld", aldus de voormalig verdediger. "Wij werken dagelijks met spelers bij Ajax. Dan kun je volgens mij tot een beter oordeel komen dan wanneer je dat op afstand doet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen