Groep H: Gent overwintert in Europa, Zenit blijft foutloos

Ger
24 november 2015, 23:22

AA Gent heeft een prima resultaat geboekt in de vijfde groepswedstrijd van de Champions League. De Belgische landskampioen sloot de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon af met een 1-2 zege. Door het resultaat is Gent zeker van overwintering in Europa.

Mogelijk zit er echter nog meer in het vat voor de Buffalo's. Door de winst in Frankrijk is Gent gestegen naar de tweede plaats in groep H, waardoor de volgende ronde van het miljoenenbal lonkt. Gent kwam tegen Olympique nog wel op achterstand door een doelpunt van Jordan Ferri. Nog voor rust zorgde Danijel Milicevic voor de gelijkmaker uit een vrije trap. Diep in blessuretijd hielp invaller Kalifa Coulibaly de bezoekers aan de volle buit.

Gent heeft zeven punten, een punt meer dan Valencia. De Spanjaarden gingen onderuit bij het al voor de knock out-fase geplaatste Zenit Sint Petersburg. Oleg Shatov nam na een kwartier voetballen de openingstreffer voor zijn rekening. Artem Dzyuba legde na de hervatting de eindstand vast. Valencia sloot de wedstrijd met een man minder af. Ruben Vezo incasseerde tien minuten voor tijd een directe rode kaart. Voor Zenit was het de vijfde overwinning in evenveel duels.

Voor Olympique zit het Europese avontuur er na deze avond definitief op. De formatie uit Lyon wist slechts één punt te halen uit vijf groepsduels en eindigen op de vierde plaats in de poule.