De Boer over breuk met Jonk: "Het houdt een keer op"

Ger
25 november 2015, 08:28

Frank de Boer kan zich vinden in het besluit van Ajax om te breken met hoofd jeugdopleiding Wim Jonk. De trainer van de Amsterdammers stelt dat de voormalig middenvelder zichzelf onmogelijk heeft gemaakt door niet op te dagen tijdens vergaderingen.

"Het is ontzettend jammer dat we met Wim in deze situatie terecht zijn gekomen. Onnodig ook", aldus De Boer in Voetbal International. "We geloven allemaal in de voetbalvisie van Johan Cruijff. Maar over de uitvoering daarvan zouden we democratisch beslissen. Zo is dat afgesproken. Als iemand dan besluit niet langer aan te schuiven bij het overleg, ontstaat er een probleem."

"Laat duidelijk zijn dat ik helemaal niks tegen Wim heb. Als we mekaar tegenkomen, is er normaal contact. Maar ik sta achter de beslissing van de directie in deze zaak. Er is van alles geprobeerd om het weer goed te krijgen, zonder effect. Het houdt een keer op", zegt de coach.

"Wat niet wegneemt dat het pijnlijk is. Neem van mij aan dat alle betrokkenen het verschrikkelijk vinden wat er nu gebeurt. Ook omdat Cruijff zijn conclusies heeft getrokken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen