Roda krijgt financiële injectie: "Straks kerngezonde club"

Ger
25 november 2015, 10:25

Roda JC Kerkrade stelt een grote stap te hebben gezet naar een gezonde toekomst van de club. De huidige nummer dertien van de Eredivisie is met Frits Schrouff een intentieverklaring overeengekomen om de aandelen van de promovendus over te nemen. Roda kan door het akkoord onder meer de in het verleden opgebouwde schulden afbetalen.

"Vanuit mijn clubliefde voor Roda JC en mijn maatschappelijke gedrevenheid heb ik deze weloverwogen keuze gemaakt", laat Schrouff weten. "Ik vind het belangrijk voor de identiteit, de verbinding en de voetbalknowhow in de regio dat Roda financieel een stabiele club vormt en weer een structurele plek inneemt in de Eredivisie. Daarnaast is de maatschappelijke rol die de club vertolkt in de regio van grote waarde en vind ik het enorm belangrijk dat de clubcultuur van Roda wordt gewaarborgd. Mijn volledige vertrouwen in de huidige Raad van Commissarissen en directie van Roda was van doorslaggevend belang om te komen tot dit besluit."

"Dankzij deze financiële injectie kunnen we een kerngezonde club worden met mooie toekomstperspectieven voor onze ambities", verwacht algemeen directeur Wim Collard. "Het is daarnaast ook zeer belangrijk voor de rust binnen en rondom de club. Het is geweldig dat we nu ook een oplossing hebben gevonden voor het negatieve eigen vermogen waar we al jarenlang mee te kampen hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen