Groep A: Zlatan wint in Malmö, Real komt goed weg

25 november 2015, 22:47

Het was voor Zlatan Ibrahimovic vandaag (woensdag) een bijzondere avond. De Zweedse spits keerde terug in het stadion van Malmö FF, de club waar het voor de topspits allemaal begon. De aanvaller van Paris Saint Germain luisterde zijn rentree op met een treffer en had zodoende een aandeel in de simpele 0-5 zege van zijn ploeg. De andere wedstrijd in Groep A eindigde in een 3-4 zege voor Real Madrid bij Shaktar Donetsk.

Ibrahimovic had onder meer een heel plein afgehuurd in de Zweedse stad en daar een groot scherm opgehangen, zodat alle fans de terugkeer van de topspits op beeld konden volgen. De spits leek dan ook opgelucht toen hij in de 49ste minuut zijn doelpunt meepikte. Hij vierde de goal overigens ingetogen, uit respect voor zijn oude liefde. De treffer van de spits was de 0-3 in een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd was.

Net als PSG beleefde ook Real Madrid aanvankelijk een gemakkelijke avond bij Shaktar Donetsk. De miljoenenformatie, die zaterdag nog werd gedeclasseerd door FC Barcelona, freewheelde naar de eindstreep. Cristiano Ronaldo opende op aangeven van Gareth Bale na een kwartier de score, waarna Real even gas terugnam.

Pas in de tweede helft voerde de ploeg de score op. Luka Modric tekende in de vijftigste minuut voor de 0-2. Drie minuten later scoorde rechtsachter Dani Carvajal de mooiste goal van de wedstrijd, door de bal op heerlijke wijze in de verre hoek te scheppen. In de slotfase was ook Ronaldo nog een keer trefzeker.

Shaktar leek op weg naar een kansloze nederlaag, maar kwam bij 4-0 achter ineens terug. Alex Teixeira tekende de 4-1 aan, door in de 77ste minuut een strafschop te verzilveren. Daarna was ook Dentinho nog trefzeker voor de thuisploeg, waardoor de nederlaag wat dragelijker werd voor de Oekraïners. Real gaf de zege ook nog bijna weg, omdat Teixeira in de slotminuten nog 3-4 aantekende. Daar bleef het echter bij, waardoor Real een blamage bespaard bleef. Het duel stond overigens onder leiding van arbiter Bas Nijhuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen