Groep C: Benfica en Atlético Madrid verder in CL

25 november 2015, 22:53   Bijgewerkt: 25 november 2015, 23:17

De beslissingen in Groep C van de Champions League zijn vanavond (woensdag) in de vijfde speelronde gevallen. Benfica speelde eerder vandaag met 2-2 gelijk tegen FC Astana, terwijl Atlético Madrid in eigen huis met 2-0 te sterk was voor het Galatasaray van Wesley Sneijder. Daardoor Benfica en Atlético met allebei tien punten verzekerd van Champions League-voetbal na de winteronderbreking.

De ploeg uit de Spaanse hoofdstad wist dat het bij een zege verzekerd zou zijn van overwintering in de CL. De formatie speelde dan ook, zoals gebruikelijk, met veel passie en energie. Galatasaray, dat moest winnen in Spanje, zetten daar weinig tegenover. Gek was het dan ook niet dat Antoine Griezmann in de dertiende minuut de 1-0 op de borden zette. De Franse goaltjesdief kopte na een mooie voorzet van de vleugel vogelvrij raak in de korte hoek.

Daarna duurde het lang voordat de beslissing viel in de wedstrijd. In de 65ste minuut was het wederom Griezmann die scoorde voor de thuisploeg, hij was alert door van dichtbij een voorzet simpel binnen te tikken. Daardoor is Wesley Sneijder met de Turkse club uitgeschakeld in de Champions League, al heeft de ploeg nog wel een goede kans om Europa League-voetbal in de wacht te slepen. In de laatste speelronde heeft het in Istanbul aan een gelijkspel tegen FC Astana genoeg om de derde plek vast te houden.

Atlético en Benfica hebben beide tien punten uit vijf duels en gaan in de slotspeelronde in een onderling gevecht uitmaken wie als nummer één van de groep de knock-outfase ingaat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen