Groep D: Juventus neemt koppositie over van Man City

25 november 2015, 23:00   Bijgewerkt: 25 november 2015, 23:27

Dat Juventus en Manchester City Groep D zouden overleven, was voor vandaag al duidelijk. Beide teams streden in Turijn vanavond dan ook voornamelijk voor de eerste positie in de groep. In dat kader deed Juventus uitstekende zaken, door de Engelse formatie met 1-0 te kloppen. In de strijd om plek drie deelde Borussia Mönchengladbach een mokerslag uit aan Sevilla. De Duitsers wonnen met 4-2 en staan nu derde in de groep.

Manchester City verloor afgelopen zaterdag in eigen stadion kansloos met 1-4 van Liverpool en de ploeg van Manuel Pellegrini kreeg vanavond wederom een tik te verwerken. Op bezoek bij Juventus werd er met 1-0 verloren, door een goal van spits Mario Mandzukic. De Kroaat tikte alert binnen, maar beging kort voor het afwerken wel een overtreding op Nicolás Otamendi. Omdat de scheidsrechter die overtreding niet waarnam, werd het doelpunt goedgekeurd. Juventus, met een uitblinkende Paul Pogba, was in het restant van het duel nog enkele dichtbij een tweede doelpunt maar scoorde niet meer. Door de zege is Juventus de nieuwe koploper in de groep.

Borussia Mönchengladbach won voor vanavond nog geen duel in de groepsfase, maar beleefde thuis tegen Sevilla een heerlijke wedstrijd. De Duitsers wonnen met 4-2 en zijn de Europa League-winnaar daardoor voorbijgestreefd in de groep. Gladbach staat met vijf punten derde, Sevilla bezet met slechts drie punten de laatste plaats.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen