FC Twente moet Doyen ruim 3,3 miljoen betalen

Ger
26 november 2015, 11:02   Bijgewerkt: 26 november 2015, 11:24

FC Twente moet flink de portemonnee trekken om onder het contract met Doyen Sports Investment uit te komen. Uit nieuwe gelekte documenten blijkt dat de Enschedese club ruim 3,3 miljoen euro dient over te maken. Dat bedrag zal in drie termijnen worden bijgeschreven op de rekening van de investeringsmaatschappij.

De eerste transactie vindt volgens de overeenkomst op 31 december van dit jaar plaats. Op 7 juli 2016 en 31 januari 2017 zal het restant van de som worden overgemaakt. Het betreft telkens een bedrag van ruim 1,1 miljoen, zo blijkt uit documenten die opnieuw via footballleaks.livejournal.com naar buiten zijn gekomen. 

TC/Tubantia meldde al dat Twente onder het omstreden contract was uitgekomen, maar de hoogte van de afkoopsom was toen nog niet bekend. De betalingen in drie termijnen zijn al enige tijd geleden afgesproken, aangezien de namen van oud-bestuurders Joop Munsterman en Aldo van der Laan op de documenten prijken.

Deze week ontstond er commotie toen het in 2013 afgesloten contract tussen Twente en Doyen op internet verscheen. Uit de documenten bleek dat de investeerder een grote invloed had op het beleid van de Tukkers. Dat mag niet volgens de internationale regels en Twente dreigt om die reden zwaar gestraft te worden.

De hoofdovereenkomst bestond uit het verkopen van een deel van de transferrechten van (ex-)spelers. In ruil voor het afstaan van transferopbrengsten kreeg Twente een bedrag van vijf miljoen van Doyen overgemaakt. Achteraf blijkt de deal echter alleen voor de investeringsmaatschappij zeer lucratief te zijn geweest.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen