Robben in de race voor plaats in wereldelftal

26 november 2015, 12:42   Bijgewerkt: 26 november 2015, 16:36

Arjen Robben maakt kans op een plaatsje in het wereldelftal van FIFPro. De vleugelaanvaller is de enige Nederlander die op de shorlist van de spelersvakbond staat. Vorig jaar haalde Robben het uiteindelijke elftal. Hij vormde met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de aanval.

Of hij het dit jaar ook redt is maar de vraag. Robben speelde voor zijn uitverkiezing een geweldig seizoen en was onder meer dominant voor Oranje op het WK. In het seizoen 2014-2015 werd de Bayern München-speler geplaagd door blessures en kwam hij een stuk minder in actie. Aangezien Lionel Messi en Cristiano Ronaldo een zekerheidje zijn voor het uiteindelijke team, moet Robben afrekenen met spelers als Neymar en Luis Suarez, die met FC Barcelona de Champions League wonnen. Andere kandidaten zijn onder meer Gareth Bale, Zlatan Ibrahimovic en Thomas Müller.

Tijdens de uitreiking van de Gouden Bal zal het wereldelftal bekend worden gemaakt. Dit alles vindt op 11 januari in het Zwitserse Zürich plaats.

Overigens is Robben zeker niet de enige genomineerde van Bayern München. In theorie zou de Duitse topclub zelfs een compleet wereldelftal van eigen spelers kunnen opstellen. Er zijn er namelijk elf geselecteerd, zoals hieronder in een tweet van FIFPro is te zien. 

Stemmen op jouw favoriete team kan overigens via deze link

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen