Wenger hoopt extra middenvelder aan te trekken in januari

Jw
26 november 2015, 16:22

Arsenal hoopt in de winterse transferperiode een versterking te halen voor de middenlinie. De Franse trainer Arsene Wenger gaf donderdag aan dat hij op zoek is naar een extra middenvelder, het liefst één die sterk is in defensief opzicht.

Arsenal kampt dit seizoen met een blessuregolf. Eerste keus Francis Coquelin is twaalf weken uit de roulatie en ook Jack Wilshere en Mikel Arteta zijn geblesseerd. Wenger komt daardoor krap te zitten in zijn keuzes en maakt zich daar zorgen over. "We zitten nu in een positie dat we wat willen doen. Als ik iemand vind met de juiste kwaliteiten, dan ga ik actie ondernemen", aldus Wenger in The Guardian.

De eigenzinnige Fransman is net als iedereen op zoek naar een koopje op de transfermarkt, maar legt uit hoe hij dat definieert. "Voor ons is een koopje een topspeler, omdat alleen echte kwaliteit ons team kan versterken. Ik heb ooit Patrick Vieira voor 2,5 miljoen pond gekocht en dat was voor ons een koopje, omdat hij een topspeler was. We hebben 40 miljoen pond uitgegeven aan Özil, maar ik vind dat hij ook in die categorie valt, omdat het een topspeler is."

Kortom, Arsenal is bereid te investeren, zolang het de juiste speler kan vinden. The Gunners zoeken vooral een defensief ingestelde speler, aangezien ze met Mesut Özil, Aaron Ramsey en Santiago Cazorla al beschikken over voldoende aanvallend ingestelde middenvelders. Wie Wenger op het oog heeft, is niet bekend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen