Blije Strootman traint weer met een bal bij AS Roma

Jw
26 november 2015, 17:17   Bijgewerkt: 26 november 2015, 17:49

Kevin Strootman heeft na maandenlang blessureleed weer eens met een bal op het trainingsveld gestaan. De middenvelder van AS Roma raakte in maart van dit jaar geblesseerd en kreeg meerdere tegenslagen te verwerken in zijn revalidatie. Via Twitter liet de Oranje-international weten weer te kunnen trainen met een bal. Eerder hervatte hij al de looptraining bij zijn club. 

"Het voelt goed om weer een bal aan te raken", was de korte, maar duidelijke toelichting van Strootman. De 25-jarige linkspoot gaat door de zwaarste periode uit zijn profloopbaan. Hij scheurde begin 2014 de kruisband in zijn linkerknie af, waardoor toenmalig bondscoach Louis van Gaal hem niet kon selecteren voor het WK in Brazilië. De knie bleek na de lange herstelperiode een zwakke plek geworden. Hij speelde zeven wedstrijden voor AS Roma, maar moest vervolgens nog drie keer onder het mes. Daardoor werden er vraagtekens gezet bij zijn toekomst als profvoetballer, maar inmiddels gloort er dus weer hoop aan de horizon voor Strootman. 

Het is nog niet duidelijk wanneer Strootman de groepstraining kan hervatten en zich weer kan richten op een rentree in de hoofdmacht van AS Roma. Hoogstwaarschijnlijk zal dat pas volgend kalenderjaar aan de orde zijn. Strootman beleefde voor zijn blessure een uitstekende start bij AS Roma, dat hem in 2013 overnam van PSV, en was toen in beeld bij de absolute Europese top. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen