Bestuur FC Twente zet alle zeilen bij om club te redden

Jw
26 november 2015, 18:16

Ook het bestuur van FC Twente zelf is onaangenaam verrast door het uitgelekte wurgcontract met de Doyen-groep. De clubleiding stelt in een officieel statement dat er 'heel veel' nodig is om de Twentse club voor een faillisement te behoeden. 

FC Twente sloot in het verleden een contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports Investment, wat zeker na het uitlekken van de documenten als een molensteen om de nek van de club hangt. Eerder vandaag werd [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/288078/fc-twente-moet-doyen-ruim-3-3-miljoen-betalen/,_blank,bekend] dat het afkopen van het contract FC Twente 3,3 miljoen euro gaat kosten. 

"FC Twente bevindt zich in de moeilijkste fase van haar 50-jarig bestaan. Het is duidelijk dat er heel veel nodig is om de toekomst van de club zeker te stellen", is de conclusie van bestuurder Gerald van den Belt aan het begin van zijn verklaring

"Daarom zijn er vanaf begin dit jaar en afgelopen zomer enorme stappen gezet om de club financieel en organisatorisch weer gezond te krijgen. Daar gaan we onverminderd mee verder", vervolgt hij. "We liggen volledig op schema met het Plan van Aanpak zoals dat afgelopen zomer is goedgekeurd door de KNVB. Onderdeel van dat Plan van Aanpak zijn nieuwe financiële afspraken met partijen die leningen hebben verstrekt aan FC Twente."

"Die stappen konden echter niet voorkomen dat we nu opnieuw qua vertrouwen in zwaar weer zijn komen te verkeren. Het bestuur is onaangenaam verrast door de gisteren opgedoken documenten en is nu drukdoende om de KNVB zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. In dat kader heeft het bestuur Doyen gevraagd alle relevante informatie te delen met FC Twente", verduidelijkt Van den Belt.

Van den Belt wordt ook wel de 'puinruimer' genoemd, omdat hij PEC Zwolle en SC Cambuur eerder al financieel gezond maakte. Het lijkt erop dat deze crisis echter de grootste uitdaging wordt in zijn loopbaan. Hij krijgt daarbij niet de hulp van voorzitter Aldo van der Laan. Die stapte op vanwege zijn betrokkenheid rondom het Doyen-schandaal, waar ook zijn voorganger Joop Munsterman bij betrokken was. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen