Athletic de Bilbao ronde verder na winst op Augsburg

Jw
26 november 2015, 20:56

Athletic de Bilbao is als enige club in Groep L van de Europa League al zeker van plaatsing voor de knock-outfase. De Basken wonnen op bezoek bij FC Augsburg met 3-2, waardoor ze in de laatste speelronde niet meer te achterhalen zijn. Het vanavond uitgeschakelde AZ is daarin de tegenstander.

Augsburg staat in de Bundesliga op een uiterst teleurstellende voorlaatste plaats, maar in Europa doet de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh het heel aardig. De Duitsers kwamen vanavond in de eigen WWK Arena, waar AZ met 4-1 de boot inging, na tien minuten op achterstand. Markel Susaeta zette de bezoekers uit Spanje op een 1-0 voorsprong.

De routinier Piotr Trochowski (31) trok de score gelijk op een belangrijk moment, vier minuten voor rust. De Poolse technicus schoot gelukkig raak via het been van een tegenstander (1-1). Raul Marcelo Bobadilla bracht Augsburg vervolgens zelfs op voorsprong, waardoor het de tweede plaats in de groep stevig in handen kreeg. Helemaal in de wetenschap dat het bij de andere groepswedstrijd in Alkmaar 1-1 stond.

In de slotfase gaf Augsburg het - net als AZ - echter volledig uit handen. Aritz Aduriz had nog wat kruit bewaard voor de slotfase. De gevreesde Spaanse spits, die ook al zeven keer scoorde in de Primera Division, maakte zeven minuten voor tijd gelijk en maakte drie minuten later direct de winnende. Augsburg gaat in de laatste groepswedstrijd op bezoek bij Partizan en zal daar moeten winnen om uitschakeling te voorkomen.