Munsterman niet de mol: "Geen enkel belang bij"

Jw
27 november 2015, 10:56

De crisis rondom FC Twente neemt extreme vormen aan. Volgens De Telegraaf verdenkt het bestuur van de club uit Enschede oud-voorzitter Joop Munsterman het lek te zijn in de 'Doyen-affaire'. Munsterman heeft inmiddels echter laten dat een 'belachelijke suggestie' te vinden. 

"Ik heb daar geen enkel belang bij", maakte Munsterman tegenover de ochtendkrant duidelijk. Het wurgcontract met de Doyen-groep lekte deze week uit op internet, wat een soap van jewelste heeft veroorzaakt in het normaal gesproken zo nuchtere Twente. Zo stapte onder meer voorzitter Aldo van der Laan, die net als Munsterman betrokken was bij de deal, op. 

Volgens Ted van Leeuwen, technisch manager van FC Twente, was Doyen gehackt en kon daardoor iedereen de geheime verbintenis lezen. "We wisten dat Doyen gehackt was en gingen er vanuit dat er binnen afzienbare tijd iets op internet zou verschijnen", zei Van Leeuwen enkele dagen geleden. 

Hoe dan ook, het verandert niets aan de situatie bij FC Twente. En die is behoorlijk nijpend, omdat het contract met de investeringsmaatschappij moest worden afgekocht. Dat kon de landskampioen van 2010 er in de huidige financiële situatie absoluut niet bij hebben. Gisteravond liet het bestuur van FC Twente dan ook weten alle zeilen bij te zetten om de club van een faillisement te weerhouden. 

Het is sowieso een rumoerig jaar voor FC Twente. Trainer Alfred Schreuder werd eerder dit seizoen ontslagen, maar diens opvolger René Hake doet het met een huidige vijftiende plaats niet beter. Daardoor ligt degradatievoetbal op de loer voor de Tukkers, die hun ambities om uit te groeien tot een vaste topclub voorlopig moeten laten varen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen