Hake: "Wij proberen ons op het voetbal te richten"

Jw
27 november 2015, 12:49

Ga er maar eens aan staan als trainer van FC Twente op dit moment. René Hake is hoofdverantwoordelijk voor wat er op het veld gebeurt, maar de nuchtere trainer erkent dat het lastig is om zich niet te laten afleiden door alle perikelen rondom de club.

"Ja dat is best lastig", gaf Hake toe tegenover de NOS. "In die zin dat de resultaten tegenvallen en dan komt deze onrust er nog bij. Maar wij proberen ons nu vooral op het voetbal te richten."

FC Twente moet er door het Doyen-schandaal alles aan doen om het hoofd boven water te houden. Hake benadrukt dat zijn spelers er boven moeten staan. "Wij leven enorm mee met de supporters en de mensen die nauw betrokken zijn bij de club. Maar voor ons is het heel belangrijk om er naast te stappen. Om ons te richten op hetgeen waar we zelf invloed op hebben", zegt Hake.

Toch is Hake niet doof voor alle media-aandacht. "Wij informeren ze voorafgaand aan een training wel over de gang van zaken. Daar hebben ze ook recht op. Maar van daaruit werken we gewoon toe naar de wedstrijd van zaterdag tegen Willem II."

FC Twente, dat vorige week met 5-0 onderuit ging in De Kuip, staat op een vijfitende plaats in de Eredivisie. Het duel met nummer zestien Willem II is daarom erg belangrijk voor de Tukkers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen