De dodelijke drietand Messi-Suarez-Neymar in cijfers

Jw
27 november 2015, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Door het een droomvoorhoede te noemen, zou je ze eigenlijk nog tekort doen. FC Barcelona heeft met Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar een door elke tegenstander gevreesde aanval in huis. Reden genoeg voor de Spaanse topclub om dat gevoel eens uit te drukken in cijfers. De statistieken zijn indrukwekkend.

Het supertrio was vorig seizoen al op dreef voor FC Barcelona, toen ze gezamenlijk 122 doelpunten maakten. Dat was gemiddeld ruim twee doelpunten per wedstrijd. Ook dit jaar doet het drietal het uitstekend met een gemiddelde van 1,85 per duel, waarbij moet worden opgemerkt dat Messi twee maanden lang niet in actie kwam. Liefst 26 van de 29 competitiedoelpunten van Barça zijn gemaakt door één van deze drie spelers.

FC Barcelona heeft bovendien een uiterst succesvolle week achter de rug. Afgelopen weekend wonnen de Catalanen met 4-0 op bezoek bij Real Madrid, dinsdag werd AS Roma met 6-1 verpulverd. Komend weekend komt Real Sociedad op bezoek. Op het eerste gezicht lijkt de nummer veertien van de Primera Division geschikt kanonnenvoer voor 'El Tridente' (de drietand). Dat duel begint morgen om 16.00 uur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen